Крем Брюле с маскарпоне
продукти:
5 жълтъка,
60 гр захар + за поръсване
150 гр маскарпоне,
400 мл неподсладена сметана,
ванилия
приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, след което се добавя маскарпонето.
След получаване на еднородна смес се добавя и сметаната и леко се разбърква.
Налива се в чашки и се пече на водна баня на 150'С за около 30-35 мин.
Оставя се да изстине в горещата вида.
Преди сервиране се поръсва със захар и се карамелизира с горелка.
Ако нямате горелка може да карамелизирате предварително захарта и да полеете крема.
Много изкушаващ десерт! Снимките са страхотни!
ОтговорИзтриванеКакъв вид сметана се използва?
ОтговорИзтриванеТечна неподсладена.
ИзтриванеПрекрасен десерт и прекрасни снимки! Мислиш ли, че ще се получи ако разиграя разни комбинации с крема сирена? Гледам, че си любител на хибридите (кронът, кръфин), та може ли ще се получи нещо като чийз брюле или брийз кейк? :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Защо да не се получи? То това си един вид чийз, понеже като се замисля почти същите съставки слагам в чийзкейка :) Но все пак опитай и чакам резултата с нетърпение :)
Изтриване