Бейгъли



продукти:
200 мл прясно мляко,
3 с.л пудра захар,
50 гр масло,
15 гр прясна мая,
около 500 гр брашно,
1 ч.л сол ,
1 яйце + 1 за намазване,
семена за поръсване

приготвяне:
Млякото се затопля до кипване. В него се разтапя маслото и захарта.
Оставя се да се поохлади и се добавя маята.
Оставя се за малко да шупне.
През това време пресяваме около 450 гр брашно.
Към него се добавят солта, разбитото 1 яйце и шупналата мая.
Замесва се меко тесто ( ако има нужда се добавя още брашно)
Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя са удвои обема си.

Вече втасалото се премесва и се разделя на 8 равни части. 
Оформят се кръгчета с дупка и пак се оставят да втасат.
Готовите гевречета се потапят във вряща вода за около 10-15 сек. след което се прехвърлят в тава застлана с хартия за печене.
Намазват се с яйце и се поръсват със семена. 
Пекат се на 200 'С. 


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации