Свинско печено

12:46 nas 9 Comments


продукти:
1 кг свинско филе,
сол,
черен пипер,
мащерка,
розмарин,
чесън,
масло,
зехтин,
2-3 глави червен лук,
няколко парченца бекон - по желания

за коричката:
2 филии хляб,
зехтин,
чесън,
червен пипер ( може и пушен),
лимонова кора,
1/2 връзка магданоз,
сол


Приготвяне:
Първо си приготвяме коричката.
Хляба се поръсва със зехтина и  пипера.
Запича се в нагорещена фурна докато стане напълно сух.
Изваждат се филийките и още топли се намазват със скилидка чесън.
Оставят се да изстинат и се смилат в блендер и след това се смесват с лимоновата кора и магданоза.

Приготвяне на месото.
Месото се овкусява със сол и черен пипер.
В тиган се сгорещява зехтина с маслото поставя се месото със тлъстината надолу.
Добавят се чесъна (цели скилидки ), мащерката и розмарина вързани на снопче.
Запича се по няколко минути от всичко страни.
Прехвърля се в тавичка застлана с нарязания на кръгчета червен лук.
Покрива се с парченцата бекон и обилно се поръсва със сместа за коричката която приготвихме преди това.
Пече се в загрята на 120-130'С фурна за  около 2 часа като се полива от време на време със соса който се образува в тавичката.


Аз го сервирах с картофено пюре с горчица.


9 коментара:

  1. Идеално печено за специални поводи.....Поздравления,Нас!..И за рецептата и за поднасянето:))))

    ОтговорИзтриване
  2. То това си е истински празник, прекрасно печено, много ми харесва коричката, обичам печено с коричка, каквото и да е! Харесва ми! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така, Павлинче! Затова обрах цялата коричка заедно с бекона и лука който се беше карамелизирал вече ....ммммммм ;)

      Изтриване
  3. Изглежда адски апетитно! Тази смес за коричката си я отбелязах на мига :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Само да предупредя, че понеже често поливах отгоре със сосчето и не беше достатъчно хрупкава, така че не прави моята грешка :)

      Изтриване
  4. Много вкусно, със зашеметяваща коричка.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Тази коричка наистина е заинтригуваща! Апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно печено, Нас! Кой ли би отказал порция крехко печено месо, но не какво да е, а с неустоима, ароматна коричка, прекрасно...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване