Лучен сос
Подходящ за всякакъв вид пържоли ;)
продукти:
0,500 кг лук,
4 скилидки чесън,
1 с.л масло,
2 с.л зехтин,
100 гр синьо сирене,
100 гр заквасена сметана,
сол,
черен пипер,
щипка червен пипер,
1/2 връзка магданоз,
200 мл бульон ( 1 кубче разтворено в 200 мл вода),
100 мл течна сметана,
приготвяне:
В маслото и зехтина се запържва лука.
Пържи се около 15 мин докато започне да се камелизира.
Към края се пуснка и счукания чесън,
Налива се бульона, поръсва се със сиренето и се бърка до разтапянето му.
След това двата вида сметана магданоза и се овкусява с подправките.
изт. Сара Шафак
Сосът е превъзходен, Нас! И аз често приготвям лучени сосове и гарнирам всичко с тях! Поднесла си го съвършено :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Танче! Щом и ти го приготвяш значи няма нужда да те убеждавам колко е вкусен ;)
Изтриване