Шоколадово руло с лешници

 

продукти:
за блата
4 яйца,
9 с.л захар,
7 с.л брашно,
2 с.л какао,
1 бакпулвер,
1 ванилия,


за крема
1 пакетче шоколадов крем Оле на д-р Йоткер
400 мл прясно мляко
100 мл сметана за разбиване,
захар на вкус
50 гр лешници

50 гр черен шоколад,
50 мл сметана,

50 гр лешници,
5 с.л захар

приготвяне:
на блата
Разбиват се яйцата със захарта.
Бавно се добавят и останалите сухи съставки, които предварително сме смесили.
Сместа се изсипва  в тава, предварително постлана с хартия за печене, и се пече на загрята на 180'С фурна.
Още докато е гореш блата се поставя на леко навлажнена кърпа и се навива.
Така се оставя да изстине.

крем
Крема Оле се приготвя по указания на опаковката начин.
Сметана се разбива със захар на вкус.
Смесват се крема и сметана и се намазва блата
Поръсва се със смлени  на едро  лешници и се навива отново.

Може да се остави за час в хладилника да стегне.

Загрява се 50 мл сметана в която се разтапя шоколада.
Поливаме рулото.

Карамелизираме 5 с.л захар с 50 гр едро смлени лешници.
Оставя се крокана върху хартия за печене да изстине и след това се натрошава.
Това е за украса на рулото и който желае може да я пропусне.





Коментари

  1. Голяма сладост!
    Нас, хубав утрешен празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник, Насе! Вълшебно е рулото, истинска прелест!

    ОтговорИзтриване
  3. Тили, Кате, благодаря ви и честит празник с малко закъснение.
    Много усмивки ви желая :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации