Шпиковано свинско месо

12:03 nas 6 Comments



продукти:
500 гр свинско филе или шол,
2-3 кисели краставички,
1-2 моркова,
5-6 скилитки чесън,
сол,
черен пипер,
зехтин,
мащерка,
1 ч.л мед,
50 мл червено вино,


приготвяне:
Ще ви покажа клипче по което направих това сочно и вкусно месце.
http://www.youtube.com/watch?v=RON8ovuTL9A
Подготвих го от вечерта, покрих го с фолио и го оставих за 1 нощ в хладилника да поеме хубаво от марината.
Маринатата се състои от зехтин с мед и мащерка.
На другия ден: Подсушава се месото с кухненска хартия и се слага в тиган с малко мазнина за по няколко минути от двете страни да се запечата.
Полива се с виното и се оставя за малко да се редуцира.
Месото се прехвърля в тавичка, полива се със соса който се е получил в тигана, покрива се с фолио и се слага в загрята на 200'С фурна да се пече.
След около 30-40 мин се премахва фолиото и се запича.

6 коментара:

  1. Изглежда чудесно! Блогът ти - също. Много настроение си внесла, Насе, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно и тук да си кажа:) Последното с дъсчицата в колетче за мен:)

    ОтговорИзтриване
  3. Какво приятна и празнична визия има блогът ти, Насе! Усмихна ме! Месцето изглежда много вкусно и красиво поднесено! Прекрасен декември! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошно е! СТрахотна рецепта! Много сладурска визия на блога, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Гери, Траянче, Дани, Канди, много благодаря, радвам се, че ви е харесала и рецептата и визията на блога. Едва удържах да дойде декември да украся :)

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошотия! Много ще допадне на моите месоядни :). Благодаря за рецептата. Поздрави!

    ОтговорИзтриване