Немска палачинка "Dutch baby"



продукти:
4 яйца,
1 ч.ч брашно,
1 ч.ч прясно мляко,
3 с.л захар,
1 ванилия,
100 гр масло,
приготвяне:
Всички продукти освен маслото се разбиват по следната последователност- яйцата със захарта, ванилията, брашното и млякото.
Оставя се сместа леко да почине, а през това време включваме фурната на 190'С.
Маслото се слага в тавата в която ще печем и се поставя във фурната да се разтопи.

Сместа се изсипва в тавата със сгорещеното масло и се пече 15 мин. след което фурната се намаля на 160'С  и се пече още 10- 15 мин.
През цялото време фурната не трябва да се отваря.
Дори когато е готова палачинката не се изважда веднага, а се остава за малко на открехната фурна.
Поднесете я с любимото си сладко, шоколад, мед или просто поръсена с пудра захар :)

Коментари

  1. Всички палачинки са вкусни, така си мисля. Дали ще са нашенски, руски, немски, американски и каквито още има, важното е да е сполучлив резултатът. Тук определено ми изглежда така! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусна печена палачинка и си я поднесла много изкушаващо!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусна палачинка! Сосчето и сладоледа така приятно се разтичат!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации