Тиквено-канелени рулца


                           


продукти:
тесто
30 гр мая, 
250 мл топло прясно мляко, 
50 гр меко масло, 
150 гр бяла захар, 
2 яйца + още 1 за намазване, 
250 гр пюре отт тиква, 
1/2 ч.л. сол, 
800-1000 гр брашно ( в зависимост от това колко е водниста тиквата) 
плънка
прясно мляко, 
кафява захар, 
канела 

глазура
100 гр пудра захар, 
няколко лъжички вода 
 приготвяне:
Маята се разтваря в малко прясно мляко, 1 с. л захар и малко брашно.
Оставя се да шупне.
В друг съд се смесват  млякото, маслото, яйцата, захарта, тиквеното пюре, солта и накрая готовата мая.
Добавя се брашното и се омесва хубаво меко тесто.
Разделя се на 2.
Разточва се кора, маже се с мляко, поръсва се с канела и кафява захар и се навива на руло.
Реже се на филийки дебели около 2-3 см и се редят на рястояние една от друга в намазнена и набрашнена тавичка.
По същия начин се процедира и с другата част от тестото.
Оставя се да втаса.
Намазва се яйце.
И се пече.
Аз процедирам по следния начин с тестените изделя: слагам тавата във фурната и я включвам на 50'С с вентилатор. След 10-15 мин или като поувеличи обема си увеличавам градусите на 70. След още 10-15 мин на 100 и след още толкова на 170'С и пека до готовност.
Изважда се, напръсква се с вода и се завива с кърпа.
След като изтине се приготвя глазурата и се залива.
                       



изт.sweet and salty-irena

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации