Пиле Салтимбока



Поради липса на някои продукти от оригиналната рецепта на Пепи, съм ги заменила или напълно съм ги изключила. Искам да кажа само, че това въобще не попречи да станат страхотно ароматни и вкусни пържолки ;) 
продукти:
2 порции
2 пилешки пържоли от бутче,
2  парчета прошуто,
листа босилек,
50 гр масло,
50 мл олио,
150 мл бяло вино,
50 мл топла вода,
сол,
черен пипер,
брашно,
1 лимон

приготвяне:
Пържолите се подправят на вкус.
Върху тях се подреждат листа босилек и се покриват с парчета прошуто.
Поставя се резен лимон и се набучва с клечка за зъби ( виж как при Пепи )
Разтапя се маслото и се смесва с олиото.
Оваляните в брашно пържоли се поставят в мазнината да се позапържат от двете страни.
Полива се с виното смесено с топлата вода и лимонов сок от останалия лимон.
Оставя се да изври течността почти до половината.
Подправя се и се изключва котлона.
Готово е за сервиране.



изт.Храна за мой'те канибали

Коментари

  1. Обожавам го!
    Изглежда невероятно!

    ОтговорИзтриване
  2. Като чуя салтимбока и се сещам за Пепчо!:) Все още не съм го приготвяла, обаче като гледам и твоето, направо вече ми е в челните позиции:) Вкусотия! Страхотно е, Нас! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации