Кюфтенца в печен лучен сос



продукти:
2 порции
250 гр кайма, овкусена по ваш вкус

за соса
1 голяма глава лук,
1 с.л захар,
1 с.л балсамов оцет,
2-3 с.л брашно,
500 мл бульон,


приготвяне:
Оформят се кюфтенца с желаната от вас големина и се поставят в намазнена тавичка.
В тиган се запържва лука до порозовяване.
Добавя се захарта и се след като се карамелизира прибавяме балсамовия оцет.
След като се редуцира течността  се добавя бульона и размитото в малко вода брашно.
Вари се до сгъстяване.

Изсипва се върху кюфтенцата.
Покрива се тавата с фолио и се пече в загрята на 180 фурна за около 1 час.
Маха се фолиото и се оставя леко да се запече( не е задължително).


Бон Апети :)


изт. GoodFood

Коментари

  1. Много вкусно предложение! Изключително апетитно изглежда порцийката! Сърдечни поздрави! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, така не съм ги правила!
    Звучат много вкусно!
    Хубав уикенд:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации