Кюфтенца в печен лучен сос
продукти:
2 порции
250 гр кайма, овкусена по ваш вкус
за соса
1 голяма глава лук,
1 с.л захар,
1 с.л балсамов оцет,
2-3 с.л брашно,
500 мл бульон,
приготвяне:
Оформят се кюфтенца с желаната от вас големина и се поставят в намазнена тавичка.
В тиган се запържва лука до порозовяване.
Добавя се захарта и се след като се карамелизира прибавяме балсамовия оцет.
След като се редуцира течността се добавя бульона и размитото в малко вода брашно.
Вари се до сгъстяване.
Покрива се тавата с фолио и се пече в загрята на 180 фурна за около 1 час.
Маха се фолиото и се оставя леко да се запече( не е задължително).
Бон Апети :)
изт. GoodFood
Много вкусно предложение! Изключително апетитно изглежда порцийката! Сърдечни поздрави! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Дани :)
ИзтриванеХубав уикенд
Ей, така не съм ги правила!
ОтговорИзтриванеЗвучат много вкусно!
Хубав уикенд:)