Канелони Болонезе
продукти:
10 канелони,
250 гр кайма (овкусена),
2-3 средно големи кисели краставички,
100 гр доматено пюре,
1 кг домати,
сол,
захар,
песто дженовезе,
кашкавал за поръсване,
приготвяне:
Доматите се обелват и настъргват. Ако имате готов доматен сок също става.
Подправя се със солта, захарта и пестото.
Киселите краставичкисе нарязват на кубчета и се задушат.
Добавя се каймата.
Оставя се леко да се запържи и прибавяме доматеното пюре.
Разбърква се хубаво и се оставя да изври течността която се получава.
След което се пълнят канелоните.
Нареждат се в тавичка на един ред и се заливат с доматите.
Затварят се с капак или се покриват с фолио.
Пекат се на 190-200 'С за около 30-40 мин.
Когато са готови се снема капака, поръсват се с кашкавал и се запичат леко.
Страхотно изглеждат! Благодаря за рецептата! :) Хубав и слънчев ден! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са,Насе!
ОтговорИзтриванеИ аз сядам за късен обяд тук! Вкусотия е! И отново много красиви снимки!
ОтговорИзтриванеОбожавам канелони!
ОтговорИзтриванеИзглеждат сочни и звучат много ароматно!
Благодаря Ви!
ОтговорИзтриване