Канелони Болонезе





продукти:
10 канелони,
250 гр кайма (овкусена),
2-3 средно големи кисели краставички,
100 гр доматено пюре,
1 кг домати,
сол,
захар,
песто дженовезе,
кашкавал за поръсване,



приготвяне:
Доматите се обелват и настъргват. Ако имате готов доматен сок също става.
Подправя се със солта, захарта и пестото.
Киселите краставичкисе нарязват на кубчета и се задушат.
Добавя се каймата.
Оставя се леко да се запържи и прибавяме доматеното пюре.
Разбърква се хубаво и се оставя да изври течността която се получава.
След което се пълнят канелоните.
Нареждат се в тавичка на един ред и се заливат с доматите.
Затварят се с капак или се покриват с фолио.
Пекат се  на 190-200 'С  за около 30-40 мин.
Когато са готови се снема капака,  поръсват се с кашкавал и се запичат леко.



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации