Шоколадово-ягодов кекс



продукти:
2 яйца,
80 гр масло,
200 гр брашно,
130 гр захар,
1 ч.л бакпулвер,
1/2 ч.л сода бикарбонат,
щипка сол,
1 ванилия,
250 гр заквасена сметана,
50 мл прясно мляко,
100 гр кафява захар,
1 с.л какао,
200 гр ягоди + за украса,

шоколад + малко масло за заливка


приготвяне:
Ягодите се нарясват на средно големи парченца и се поставят във фризера за около 1-2 часа.
Не трябва много да замръзват.
Изваждат се и се поръсват с брашно.
Маслото,  захарта и ванилията се разбиват на пухкав крем.
Добавят се яйцата едно по едно.
Добавя се заквасената сметана.
Брашното смесено с бакпулвера,содата и солта се прибавя  на части, като след всяко усвояване се излива по малко мляко.
Мисловно си разделяме сместа на 3 части.
В съд постлан с хартия за печене се изсипва 1 част от сместа.
Заглажда се и се поръсва със смесената кафява захар и какао.Отгоре половината ягоди.
Върху тях се изсипва пак от сместта, пак кафява захар и останалите ягоди.
Завършва се с третата част от сместа и се поръсва с кафява захар.
Пече се в предварително загрята на 170 С фурна за около 1 час или до готовност.

След като е готово и изстине се залива с разтопен шоколад и се украсява с ягоди.




Коментари

  1. Чудесен е!
    С дъх на ягоди и шоколад...ммм...
    вкусно :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Боже колко божествено вкусен изглежда този кекс!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглежда кексът ти! Също е и голям красавец!

    Поздрави и весела нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасен! На една вълна сме с тези ягоди:)

    ОтговорИзтриване
  5. изглежда невероятно
    сега открих твоята кухня и искаш не искаш ще те следвам до край :)))
    поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова се радвам, че ви харесва :)
    Да знаете не само на вид е хубав ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации