Ягодови мъфини с шоколад




продукти:
2 яйца, 
180 гр захар, 
125 гр масло на стайна температура, 
150 мл прясно мляко, 
200 гр брашно, 
1 и 1/2 ч.л бакпулвер, 
250 гр ягоди, 
100 гр шоколад


приготвяне:
Ягодите се почистват и нарязват.
Поставят се в камерата на хладилнка за няколко часа.
Шоколада се реже на малки кубчета.
След като ягодите са леко замразени се изваждат, смесват се с шоколада и малко брашно.Леко се разбърква. Брашното помага да не изпадат на плодовете на дъното на изпечената мъфина.
Маслото се разбива със захарта.
Добавят се яйцата едно по едно. 
След като всичко е разбъркано хубаво се добавя част от брашното което е смесено с бакпулвера.
Разбива се и се добавя част от прясното мляко.
Така се редуват до усвояване на всички продукти.
Накрая се изсипват ягодите и шоколада. 
Леко се обърква и се сипва във формичките.
Пече се на 170'С около 25-20 мин.












Коментари

Популярни публикации