Чийз пудинг с козунак




продукти:
400-500 гр козунак,
1 кутийка крема сирене Филаделфия,
100 гр замразени малини,
50 гр замразени боровинки,

8 яйца,
250 мл прясно мляко,
50 гр разтопено масло,
1/2 ч л канела,
3 големи супени лъжици мед,

пудра захар за поръсване

приготвяне:
Форма с размер 20х20 се намазва с масло.
Козунака се реже на кубчета или се накъсва.
Половината се нарежда в тавичката.
Отгоре се разпределя крема сиренето и половината плодове.
Покриват се с останалия козунак и останалите плодове.
Разбиват се яйцата с млякото, канелата, маслото и меда.
Полива се козунака и се оставя за 10 мин.
Пече се в предварително загрята на 180'С фурна за около 50 мин.
Поднася се поръсен с пудра захар, а ако се добави топка ванилов сладолед става просто разкошно 😊


източник: Pinterest

Коментари

  1. Преди година го бях правила и страшно много ми харесва. Изключително приятен десерт. Сега го правя отново🙂

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации