Джинджифилови мъфини
125 гр масло,
1 ч.ч кафява захар,
300 мл готварска сметана,
1 ч.л лимонов сок,
2 с.л портокалови корички,
250 гр брашно,
1 1/2 ч.л сода,
3 ч.л джинджифил на прах,
2 ч.л канела
глазура
250 гр маскарпоне,
100 гр крема сирене ( или заквасена сметана, но 2-3 с.л )
2-3 с.л пудра захар,
1-2 с.л Бейлис ( по желание)
приготвяне
Маслото и захарта се разтапят на слаб котлон.
След като кипне се оставя за около 2-3 мин и се налива затоплената готварска сметана, лимоновия сок и портокаловите кори.
Всички сухи състави се смесват и на етапи чрез бавно бъркане се прибавят към карамеления сос.
Сместа се разпределя във форми за мъфини и се пекат на 180'С за около 30 мин.
* когато клечката излезе суха.
глазура
всички съставки се смесват и леко с шпатула се обединяват в хомогенна смес.
Коментари
Публикуване на коментар