Джинджифилови мъфини


продукти:
125 гр масло, 
1 ч.ч кафява захар, 
300 мл готварска сметана, 
1 ч.л лимонов сок, 
2 с.л портокалови корички,

250 гр брашно, 
1 1/2 ч.л сода, 
3 ч.л джинджифил на прах, 
2 ч.л канела

глазура
250 гр маскарпоне, 
100 гр крема сирене ( или заквасена сметана, но 2-3 с.л )
2-3 с.л пудра захар, 
1-2 с.л Бейлис ( по желание)

приготвяне
Маслото и захарта се разтапят на слаб котлон.
След като кипне се оставя за около 2-3 мин и се налива затоплената готварска сметана, лимоновия сок и портокаловите кори.
Всички сухи състави се смесват и на етапи чрез бавно бъркане се прибавят към карамеления сос.
Сместа се разпределя във форми за мъфини и се пекат на 180'С за около 30 мин.
* когато клечката излезе суха.

глазура
всички съставки се смесват и леко с шпатула се обединяват в хомогенна смес.



Коментари

Популярни публикации