Мъфини с тиква и шоколад
продукти:
100 гр масло,
150 гр захар,
200 гр. тиквено пюре,
2 яйца,
200 гр. брашно,
2 ч.л канела,
1 ч.л бакпулвер,
1/2 ч.л сол,
100 гр течен шоколад
приготвяне:
Фурната се загрява на 180'С
Маслото се разбива със захарта.
Добавят се яйцата 1 по 1 и след усвояването им се прибавя и тиквата.
Канелата, бакпулвера и солта се смесват с брашното и на части с непрекъснато бъркане се изсипва към яйчено- тиквената смес.
Разсипва се във форма за мъфини предварително намазнена.
Посредата върху всяка мъфина се слага по 1/2-1 ч.л течен шоколад.
С клечка за зъби се разпределя шоколада по повърхността на мъфина.
* може шоколада леко да се разтопи предварително за да се разпредели по- лесно.
Пекат се около 20 мин.
Великолепна и в пълен синхрон със сезона рецепта....!
ОтговорИзтриване