Тиквена супа с кокосово мляко

продукти:
1 голям лук,
2-3 ск. чесън,
1 ч.л къри на прах,
олио,
масло,
500 гр тиквено пюре,
300 мл топъл бульон (300 мл топла вода с 1 кубче зеленчуков бульон),
1 консерва кокосово мляко,

приготвяне:
В мазнината (олио и масло) се запържва лука, нарязан на ситно, и чесъна.
Малко преди да ги свалим от котлона се поръсва кърито.
В блендер се слагат тиквата, бульона и лука.
Пасира се до гладка смес.
Връща се на котлона в тенджерка и се налива кокосовото мляко.
Вари се около 5- 10 мин до желаната гъстота.

Ако имате нужда може да я посолите допълнително, но на нас ни беше добре.

Коментари

Популярни публикации