Свинско руло с кайма в SOintoFOOD


Повечето от вас сигурно вече са разгледали първи брой на първото онлайн списания на български език списвано от бг блогъри. Огромни благодарности на Мария за поканата и още по- огромно БРАВО за труда им заедно с Гери. Когато нещо се прави с любов резултата няма как да не е впечатляващ. Момичета, продължавайте в същия дух :) 
Ако някои е пропуснал да го разгледа ето и линк 
A ако искате може да си го и свалите от тук 

Сега ви представям рецептата с която участвах.  Една рецепта за големи месоядци ;) 




продукти:
1 кг свинско контра филе,
400 гр гъби,
1 глава червен лук,
300 гр овкусена кайма,
2 с.л сос Уорчестър,
400 гр спанак,
200 гр прошуто,
розмарин,
1 кг малки ябълки
100 мл бульон,
100 мл бяло вино

приготвяне:
*Лука нарязан на лентички се карамелизира, след което към него се добавят гъбите.
Готвят се докато изври течността и остане на мазнина.
*През това време спанака се бланшира във вряща подсолена вода за няколко секунди.
*Леко изстиналите гъби се смесват с каймата към която сме добавили и сос Уорчестър.
*Свинското филе се изтънява, като се реже по дължина така, че да заприлича на лист.
Покрива се с фолио и се начуква внимателно.
Подправя се със сол и черен пипер.

*Върху филето се нарежда ред спанак, а отгоре се разпределя каймата.
*Навива се на руло.
*Отгоре се покрива с прошуто, клонче розмарин и се вързва с конец за печене.
*Докато се загрява фурната на 200'С месото се запечатва на тиган за по 1-2 мин от всички страни, прехвърля се в тавичката и около него се разпределят ябълките нарязани на половини или четвъртини.

*Налива се виното и бульона.
*Пече се около 1:30 мин.
*Ако имате термометър за месо може да проверите преди това дали е готово.
Градусите в средата трябва да бъдат около 60'С

Коментари

Популярни публикации