Свински ребърца с хрупкава коричка
продукти:
1 кг свински ребра,
марината
1 ч. л горчица,
1 ч. л доматено пюре,
1 с.л мед,
2 с.л сос Уорчестър
за хрупкавата коричка
2 филии хляб,
скилидка чесън,
1/2 връзка магданоз,
зехтин
приготвяне:
Продуктите за марината се смесват и с нея се намазват обилно ребрата.
* може да оставите малко за да намажете и непосредствено преди печене.
Оставят се за поне час в хладилника, а може и за цяла нощ.
Хляба се намазва със зехтин и се препича във фурната до пълното му изсъхване.
Изваждайки филийките още горещи се натъркват с чесъна.
Слагат се в робота и се смилат на трохи.
Смесват се със ситно нарязания магданоз.
Ребърцата се слагат в съда в който ще се пекат и се поръсват обилно с трохите.
Пекат се в загрята на 190'С фурна за около 40-50 мин.
Коментари
Публикуване на коментар