Лимонова кекс торта


продукти:
за кекса
125 гр масло, 
220 гр захар, 
5 яйца, 
150 гр брашно, 
1 бакпулвер,
сока и кората на 1 лимон, 

крема:
250 гр маскарпоне, 
1/2 пакетче пудинг на д-р Йоткер, 
250 гр прясно мляко, 
пудра захар на вкус, 
сладко по избор



приготвяне:
Пудинга с млякото и част от захарта се приготвя по указания на опаковката начин.
Оставя се да изстине докато се приготя кекса.

кекс
Отделят се белтъците от яйцата и се разбиват с половината захар на твърд сняг.
В друга купа се разбива маслото с останалата захар.
Добавят се един по един жълтъците.
Половината брашно смесено с бакпулвера се изсипва върху яйчената смес и с помощта на шпатула разбъркваме леко.
В тоя момент се добавят и лимоновия сок и настърганата кора.
Останалото брашно и след това на етапи се добавят белтъците.
Пече се около 30-40 мин на 180'С.
*формата е хубаво да се намазни и леко да се поръси с брашно.

След като изстине кекса се разрязва по хоризонтал на 2 или 3 блата.
Маскарпонето се разбива със захар на вкус и се смесва с пудинга.
*може и с по-малко от приготвения пудинг.
Намазва се блата с крем и по желания със сладко.
Оставя се за няколко часа и кекс тортата е готова за консумация
Дори да се консумира само като кекс пак е много вкусен, лек, въздушен и ароматен.
Ммммм.........

Коментари

  1. Страхотен кейк,Насе,така на три етажа много ми харесва,особено с любим маскарпоне крем!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации