Пиле Пармиджано
продукти:
4 бр пилешко пържоли филе,
сол,
черен пипер,
галета,
около 700 мл доматен сос,
моцарела,
пармезан
песто Дженовезе
приготвяне:
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер.
Овалват се в галетата и леко се запържват на тиган.
Не е нужно да се пържат дълго, само леко да се зачерви галетата.
В тавичка се изсипва доматения сос*, като малко се оставя за заливане на пържолите.
* доматеният сос е най- обикновен. Приготвяте си го както обикновенно и по ваш вкус.
Пържолките се нареждат в тавичката и се поливат с останалия сос.
Отгоре се накъсва моцарелата, порусва се с настъргания пармезан и се пече около 20 мин.
Върви с гарнитура от спагети, картофено пюре, а може и без нищо, пак е вкусно :)
Как няма да е вкусно... Прекрасно си го приготвила, Насе, а презентацията... Направо огладнях след тези изкусителни снимки.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер! :)
Благодаря ти, Гери!
ИзтриванеХубав уикенд ти желая :)