Еклеров сладкиш с банани
Този десерт е идеален за уикенда. Става бързо и ще имате достатъчно време за развлечения, разходки или просто да помързелувате с готино филмче :)
продукти:
за пареното тесто
4 яйца,250 мл вода,
100 гр масло,
150 гр брашно,
за крема
1 пакетче пудинг ванилия(сметана) на д-р Йоткер,
500 мл прясно мляко,
5-6 с.л захар,
2 банана
сметана за декориране
парено тесто
Водата заедно с маслото се поставят в малка тенджерка на котлона докато маслото се разтопи и течността заври.
Наведнъж се изсипва брашното и се бърка до образуването на топка тесто, която се отделя от стените на съда.
Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
Добавят се яйцата едно по едно.
Готовата смес се разстила в намазнена с малко масло тавичка.
Внимава се горе долу да е равномерно разпределена навсякъде.
Пече се в предварително загрята на 200'С фурна за около 30-40 мин. до златисто.
Оставя се напълно да изстине блата преди да го извадим от тавичката.
През това време се приготвя крема по указания на опаковката начин.
Оставя се и той да почине за около 10-15 мин.
Сглобяването на сладкиша е много бърз процес :)
Разрязват се бананите по дължина и се нареждат върху блата.
Полива се с крема и се заглажда.
Оставя се да изстине.
Когато е напълно изстинал сладкиша се покрива с разбита сметана и е готов за консумация.
източник
Днес цял ден ровя и търся в нета рецепта за нещо с тесто и огромен слой крем. Направо си прочела мислите ми! Божествено изглежда :)
ОтговорИзтриванеАма само как те нацелих, а?
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва :)
Хубава седмица ти желая
Леле, само какво изкушение... Прекрасно, страшно много ми хареса, Насе. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Гери :)
ИзтриванеЖелая ти хубава седмица
Чудесно е това което виждат очите ми!Насе,поздравления за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Миленка :)
Изтриванехубава седмица от мен
Чудесна идея с парено тесто!
ОтговорИзтриванеНас, успешна нова седмица!
Забравих! - какъв е размера на тавичката и от същата доза тесто ли правиш еклерите за украса, или от нова доза?
ОтговорИзтриванеТили, от същата доза ги направих, че ми остана малко, но ми излязоха само 4-5 еклера, а иначе формата ми е 20х30.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти хареса :)
Хубава седмица и на теб
Благодаря ти!
ИзтриванеСтрахотна рецепта,Насе!Наистина обещава да е много сочен и вкусен!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Роси :)
ИзтриванеОбичам еклери, а този сладкиш обещава много крем и голямо удоволствие!
ОтговорИзтриванеНаистина е голяма наслада, Бети :)
Изтриване