Кокосови гевречета


  продукти:
6 броя
1 яйце + 1 за намазване,
180 мл кокосово мляко,
5 с.л разтопено масло,
1/2 кубче мая,
350-400 гр брашно,
1 ч.л сол.
2 с.л захар,

поръска:
масло,
захар,
кокосови стърготини,

приготвяне:
Маята се разтваря в половината кокосово мляко, предварително затоплено леко,1 с.л захар и брашно колкото да се получи гъста каша.
Брашното и солта се смесват в купа.
В друг съд се разбива яйцето, маслото, останалото мляко и шупналата мая.
Внимателно на етапи се добавя брашното,
Меси се до получаване на меко нелепнещо тесто.
Покрива се с гърпа и се оставя да втаса.
След което се разделя на 6 топчета.
Правят се фитили и се завиват на геврек.
Аз оформих като всяко от точетата разделих на 2. Усукват се фитили и се оплитат след което се оформят на геврече.
Мажат се с яйце и се поръсват с приготвената поръска ( приготвянето й е като се смесят всички продукти :) )
Пекат се около 30 мин в предварително загрята на 180'С фурна.


Перфектното съчетание е....... поднесени с шоколад ;)


Коментари

  1. Чудесни гевречета, Насе! Пухкави и много съблазнителни!

    Поздрави и весел weekend!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса идеята за кокосови гевречета! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви !Радвам се, че ви харесват :)
    Весел уикенд ви желая

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации