Салморехо




продукти:
7-8 домата (около1,5 кг)
2-3 филии хляб,
70 мл зехтин,
1 с.л балсамов оцет,
босилек (около 10 листенца сложих аз),
сол,
черен пипер,
чесън на прах

гарнитура:
4-5 яйца (на мен толкова порции ми излязоха)
прошуто

приготвяне:
Домати се обелват.
Нарязват се на дребно и се пасират заедно със зехтина, балсамикото, и останалите подправки.
Хляба се нарязва на кубчета и се пуска при доматите.
Оставя се да се понакисне след което се пасира отново до усвояването му.
Прибира се в хладилника да се охлади докато се приготви гарнитурата.

Яйцата се пошират по известният на всички начин :)

Супата се сервира гарнирана с яйце и парченца прошуто.




изт. бон апети

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации