Кодрит кадир



продукти:

за карамела:
800 мл прясно мляко,
5 яйца,
200 гр захар,
1 ванилия

за блата:
1 яйце,
100 гр захар,
100 мл прясно мляко,
100 мл олио,
1 ч.л бакпулвер,
100 гр брашно,
2 ч.л какао

5 с.л захар

приготвяне:
за карамела:
Разбиват се яйцата със захарта.
Добавя се ванилията и прясното мляко.
Оставя се за 10-15 мин да спадне епяната от разбиването.

за блата:
Разбива се яйцето със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера и брашното с какаото.

Карамелизират се 5-те с.л захар във формата в която ще печем сладкиша.
Изсипва се млечната смес.
Сместа за блата се излива точно посредата на формата.

Поставяме формата в тава с гореща вода и печем около 50 мин на 180 С

 Като изстине се оставя с водната баня в хладилника за 1 нощ
На другия ден се обръща в подходяща чиния и може да си похапнем сладко :)



                

Коментари

Популярни публикации