Дораяки

21:16 nas 1 Comments


продукти:
4 яйца,
150 гр захар,
2 с.л. мед,
160 гр брашно,
1 ч.л бакпулвер,
1-2 с.л вода

приготвяне:
Разбиват се яйцата, захарта и меда.
Добавя се брашното и бакпулвера.
Готовата смес се оставя за 15 мин в хладилника.
След като се извади се добавя водата. 1 или 2 с. л. (колкото е необходимо) Трябва да стане смес средна между палачинково и к ексово тесто.

Намазнява се тиган със салфетка. Много важно да няма никакви капки от мазнината в противен случеи палачинките ще станат ето така:

 а трябва да станата така:

Когато загрее тигана се правят малки и дебели палачинки
Пекат се по няколко минути от всяка страна.
Когато напълно изстинат се мажат с шоколад и се слепват. 








1 коментар:

  1. Иха, интересно. Веднага влиза в списъка със запланувани рецепти. Благодаря за идейката1

    ОтговорИзтриване