Лимонов крем (Lemon curd )



Този крем се използва за слепване бисквити, за пълнеж на кифлички, тартове, мъфини, за торти, за сладоледи и за каквото се сетите. Ако ви допада може и така да си го хапвате :)

продукти:
2 цели яйца,
2 жълтъка,
1 с.л лимонови кори,
2/3 ч.ч прясно изцеден лимонов сок,
1 ч.ч захар,
щипка сол,
2 с.л масло,

приготвяне:
Всички продукти с изключение на маслото се поставят в съд подходящ за водна баня.
Разбиват се за малко с миксера, колкото да се обединят всички съставки.
Съда се поставя на водна баня и се разбърква от време на време до сгъстяването му.
Прецежда се през цедка разбърква се маслото до разтапянето му и се налива в бурканчета.


Плътно затворен в бурканче крема издържа около 10 дни.


ето и няколко варианта където можете да го включите:
Лимонов чийз мус
Руло с маскарпоне и лимонов крем

Коментари

Популярни публикации