Свинско Строганов


 Най- най- НЕфотогиничното ми ядене досега. Правя го няколко пъти, снимала съм го също толкова пъти, но все не ставаше за показване. Не че този път става, но реших, че трябва да ви споделя рецептата защото е вкусна, въпреки лошия вид :)



продукти:
400 гр свинско месо за готвене,
250 гр гъби,
1 малка глава лук,
1 с.л масло,
100 мл зеленчуков бульон,
1 с.л доматено пюре,
150 мл течна сметана за готвене,
магданоз


приготвяне:
Месото се реже на тънки ивици и се запържва в дълбок тиган.
Изважда се.
В същия съд се запържват гъбите, когато са полуготови се прибавя лука.
След като и той е леко поомекнал последователно се добавят следните продукти, като се бърка непрекъснато- масло, бульон, пюре и накрая сметаната.
Връща се месото в тигана и се оставя да къкри около 10 мин.

Поднася се картофено пюре или паста, и се поръсва с магданоз.



Рецептата е от книгата на Манчев и Шишков 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации