Кръфин с течен шоколад



Както нашумелите преди време Кронът бяха кръстоска между кроасан и донът, така и Кръфина идва от кроасан и мъфин :)

продукти:
300 гр брашно,
1 пакетче суха мая,
1 и 1/2 ч.л сол,
130 мл топла вода,
150 гр масло,
8 с.л течен шоколад

приготвяне:
Смесва се брашното, маята и солта.
На тънка струя се добавя водата.
Размесва се леко ( ако е с миксер на ниска скорост).Ако  има нужда може да се добавят още 2-3 с.л вода. Тестото става като трохи.
Накрая се добавя 50 гр от маслото и се омесва гладко и еластично тесто.
Покрива се с фолио и се оставя на стайна температура за  около 40-45 мин.
Прехвърля се на набрашнена повърхност и се разделя на 4 части.
Всяка част се разделя на 2.
Разточва се на супер тънко ( ако имате машина за паста ще е идеалния вариант)
Мажат се и двете  кори с меко масло след което едната  се навива на руло,  поставя се в единия краи на другата кора и продължава да се навива.

Готовото руло се разрязва по дължина.
Двете части се намазват с шоколад от страната на разреза. Навиват се на охлювче и се поставят в намазнена форма за мъфини.
Така се процедира и с останалите 3 части от тестото.
Получават се 8 кръфина.
Оставят се да втасат около 2 часа и се пекат на 200'С за 25 мин.

Може да не слагате шоколад, а да ги направите чисти или след като изстинат се пробива дупчица отгоре и се пълнят с крем.

Рецептата я има и в новия брой на SO into FOOD.
Разгледайте го, има прекрааасни рецепти
http://issuu.com/sointofood/docs/sointofood_magazine_n_2

Коментари

  1. Видях вчера рецептата в списанието и много ми хареса! Не бях чувала за кръфин, но звучи страхотно! :)
    Мерси за рецептата. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм, колко са съблазнителни само! И този разтекъл се бял крем... чудесна рецепта!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации