Картофена крем супа


 продукти:
500 гр сварени картофи,
200 гр бекон,
300 мл топъл бульон,
600 мл топло прясно мляко,
100 гр сирене чедър,
2 с.л заквасена сметана,
2 с.л брашно,
пресен зелен лук

приготвяне:
Запържва се бекона на кубчета.
Изважда се върху салфетка, а в същата мазнина се запържва брашното.
Разрежда се с бульона и млякото.
Веднага се добавят и картофите на парченца.
След 5-7 мин се пасират картофите.
Прибавят се половината настъргано сирене чедър, заквасената сметана и лука.
Разбърква се до разтапяне на сиренето и супата е готова :)


Сервира се поръсена с останалия чедър и бекона.


Коментари

Популярни публикации