Сладолед Мока с кокосово мляко

 продукти:
1 консерва кокосово мляко,
200 гр шоколад,
1 с.л разтворимо кафе,
екстракт от ванилия,
400 мл сладкарска сметана за разбиване,

приготвяне:
Млякото се загрява на котлона до токата му на кипене.Не трябва да завира, а само колкото да може да се разтопи шоколада в него.
* аз сложих 100 гр шоколад, но според мен трябва да се увеличи и затова съм написала по- горе 200 гр
Добавя се кафето и ванилията и се оставя напълно да изстине.
Сметаната се разбива до твърдост и постепенно разбърквайки леко се добавя млечено шоколадовата смес.
Изсипва се в съда в който ще се съхранява, ако е метален се покрива с фолио самия съд, а след това и сладоледа отгоре за да не се образуват кристалчета.
Оставя се във фризера за 1 нощ.

Чудесно си подхожда гарниран с дулсе де лече :)


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации