Пиле Провансал



продукти:
4 пилешки бутчета,
брашно за овалването им,
30 гр масло,
1 глава лук,
2-3 скилидки чесън,
50 мл бяло вино,
2 големи домата,
100 гр маслини,
сол,
черен пипер,
червен пипер,
босилек

приготвяне:
Бутчетата се поръсват със сол и черен пипер, и се овалват в брашно.
Изпържват се от всички страни и се изваждат върху салфетка да попие мазнината им.
В същия тиган се разтапя маслото и се задушава лука и чесъна, почти до карамелизиране.
Налива се виното и се оставя докато се редуцира наполовина.
Доматите се обелват, махат се семките им и се режат на ситно.
Маслините също на колелца, а може и цели, въпрос на ваш вкус.
Всичко се смесва в тигана и се овкусява със сол, черен и червен пипер, може и малко захар ако ви идват твърде кисели доматите,
Когато течността е почти извряла се връщат бутчетата, пускат се листенца босилек и се задушава още за около 5 мин и ястието е готово. :)


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации