Лазаня с тиквички и патладжан


 продукти:
за корите
200 гр брашно,
2 яйца,
2 с.л зехтин,

за доматен сос
1 кг домати,
1 лук,
2-3 скилитки чесън,
2 моркова,
захар,
сол,
черен пипер,
червен пипер,
2-3 с.л доматено пюре (ако им а нужда от сгъстяване)
магданоз или босилек (каквото имате под ръка)

за втория сос
200 гр заквасена сметана,
2 яйца,

плънка
1бр. по- голям патладжан,
1бр. по голяма тиквичка

1 моцарела

приготвяне:
Замесва се тестото за корите и се остава да престои около 30 мин.
Разбира се може да ползвате и готови кори.
През това време се заемаме с доматения сос.
Доматите се обелват и пасират да станат на сок.
Лука и морковите се нарязват на ситно и се задушават в олио, добавя се към тях доматения сок и се оставя да заври.
Овкусете  с подправите.
Когато поври известно време може да добавите доматеното пюре да се сгъсти и соса е готов.

Патладжана и тиквичката за плънката се режат на колелца, посоляват се, намазняват се и се слагат в тавичка на един ред да се пекнат за 15-20 мин в предварително загрята фурна на 200'С.
Накрая подготвяме и втория сос като смесваме разбитите яйца със заквасената сметана.
Разточваме си корите и започваме да редим.

Дъното на тавичката поливаме с доматен сос, слагаме по един пласт кори, доматен сос, патладжани, кори, млечен сос, тиквички, кори ......... и така докато изразходим плънката, а най- отгоре заливаме с остатъците от двата соса.
Печем на 180'С за около 40 мин.
Накрая накъсваме моцарела и изключаме фурната.


Коментари

  1. Перфектна е, Нас! И корите сама си приготвила, това е най-страхотния вариант на лазаня! С удоволствие, ще опитам рецептата.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации