Банофи пай
продукти:
160 гр обикновенни бисквити,
125 гр меко масло,
300 гр дулсе де лече*
2 банана
100 мл течна сладкарска сметана
* В продуктите съм описала готово дулсе де лече, за да не стане като моя фал. Аз си взех консерва кондензирано мляко, но явно го варих по- малко от необходимото и затова ми е толкова течен карамела :(
приготвяне:
Бисквитите се натрошават в блендер и се омесват с мекото масло.
Получената смес се разстила по дъното и стените на форма с подвижни стени, която предварително сме намазали с масло.
Изпича се в загрята на 180'С за 15 мин.
Оставя се да изстине.
Върху основата се разстила карамела (делце де лече), нареждат се парчетата банан и отгоре се покрива с разбитата сметана.
Поради втечнения карамел се наложи да сервирам пая в чашка, но определено това не повлия на вкуса.
Супер е, Насе, обожавам Банофи пай!
ОтговорИзтриване