Торта с целувки

14:00 nas 12 Comments

 
Ами това е..... добавих още една годинка в архива :) 


продукти:
блат
4 яйца,
150 гр захар,
50 гр брашно,
3 с.л какао,
1 ч.л бакпулвер,
2 с.л прясно мляко,
1 пакетче ванилова захар,
крем
600 мл прясно мляко,
100 гр захар,
2 цели яйца,
2 жътъка,
2 с.л  царевично нишесте,
1 желатин
1 пакет целувки
шоколадов мус
200 мл сметана,
100 гр шоколад,
пудра захар на вкус
1/2 пакетче желатин
шоколадов ганаш
50 гр шоколад,
3 с.л сметана,
1 с.л мед,
3 с.л вода

приготвяне:
блат
Яйцата се разделят.
Белтъците с част от захарта се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбиват с останалата захар и пакетчето ванилова захар.
Постепенно се добавя и брашното смесено с какаото и бакпулвера.
Става доста гъсто и затова се разрежда леко с 2 с.л прясно мляко.
Добавят се разбитите белтъци и се смесват хубаво двете смеси. Може да се разбие и с миксер.
Сместта се изсипва в предварително подготвена (намазнена и постлана с хартия за печене ) 30 см форма.
Пече в загрята на 180 'С фурна около 25-30 мин.
крем
Млякото и захарта се загряват на котлона.
През това време яйцата се разбиват добре заедно с нишестетно.
На тънка струя и при непрекъснато бъркане млякото се излива върху яйчената смес.
Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване.
Желатина се подготвя по указанията на опаковката му и се смесва с крема.
Оставя се да се охлади.
шоколадов мус
Шоколада се разтапя на водна баня.
Сметаната заедно с пудрата захар се разбиват.
Добавя се шоколада и подготвения желатини.
Разбива се още веднъж до пълното смесване на  продуктите.
шоколадов ганаш
Той се прави на другия ден
Шоколада и сметана се затоплят за малко в микровълновата (колкото докато започне да се  топи шоколада)
Добавя се меда и вода и разбърква хубаво до еднородна смес.

Сглобяването не е хич трудно :)
Във форма със свалящи се стени се поставя блата.
Нареждат се целувките върху него.
Полива се с изстиналия крем и се оставя в хладилника за 15 мин да стегне още малко.
Шоколадовия мус не трябва да се е желирал, така че може да го направите докато престоява тортата в хладилника, след което се разтила върху крема.
Оставя се за една нощ в хладилника.
На другия ден се залива с ганаша и с след час е готова за консумация

12 коментара:

  1. Честит рожден ден! Колкото е сладка тортичката, толкова да ти е сладък животът. Поздрави с пожелания за здраве и всичко най-добро!

    ОтговорИзтриване
  2. Нас, и тук Честит рожден ден с пожелания за здраве, щастие и късмет!
    Чудесна тортичка, шоколадова и вкусна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден! Бъди жива и здравичка :-) Торта звучи мноого вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден,Hас!!!!!!
    Пожелавам ти здраве,щастие и много късмет!
    Много положителни емоции и милиони поводи за усмивки!
    Весел Празник и Наздраве за твое здраве!
    Тортата е прекрасна и навярно мн. вкусна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошна торта, Насе! Да си жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  6. Нас, да си жива и здрава!С усмивка преодолявай трудностите и късмет във всяко начинание! Нека обичта на близкитети свети в очите ти!
    Поздравления за вкусната торта и прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Насе,още веднъж честито и с годините,архивът да се пълни с много щастливи спомени!
    А тортата с толкова много крем ме грабва на мига!
    Много хубави петък и уикенд пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  8. Много много ви благодаря за пожеланията и милите думи!
    Хубав и слънчев уикенд ви желая :)

    ОтговорИзтриване
  9. Честит рожден ден Насе с най-добри пожелания за здраве и реализирани мечти, за щастие и късмет по пътя на живота!
    Тортата е чудесна и със сигурност се е харесала на празнуващите!
    Поздрав с прегръдка и наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани !
      Хубав уикенд ти желая

      Изтриване
  10. Честита блогогодинка! Чудесна торта!

    ОтговорИзтриване
  11. Траянче, в моя архив добавих, не в блога, но все пак благодаря :)
    Хубав неделен ден ти желая

    ОтговорИзтриване