Пиле Тика масала


продукти:
400 гр пилешко месо

марината
2 с. л гъсто кис. мляко (10%)
1 с.л лимонов сок,
1 ч.л стрит чесън,
1 ч.л настърган джинджифил,
2 с.л зехтин,
1 ч.л гарам масала,
1 ч.л червен пипер,
1 ч.л куркума

за соса
1 глава лук,
1 ч.л стрит чесън,
1 ч.л настърган джинджифил,
1 ч.л червен пипер,
2 ч.л гарам масала,
1 ч.л куркума,
2 с.л доматено пюре (концентрат),
300 мл вода,
2 с.л гъсто кисело мляко или 50 мл течна готварска сметана

ориз за гранитура

приготвяне:
Всички съставки за марината се смесват и нарязаното на кубчета месо се овалва в нея.
Оставя се за поне час в хладилник.

В дълбок тиган се изпържва  месото в зехтин докато порозовее и се отделя настрани.
В същия тиган се запържва лука.
След като омекне се добавят подправките, за секунди се врътват и се налива доматеното пюре разтворено във водата.
След като поври 5-10 мин се сваля от котлона и се добавя киселото мляко.


Сервира се с ориз и се поръсва с пресен кориандър или магданоз.
Може по желание и отгоре да сложите по една лъжица гъсто кисело мляко.

Коментари

Популярни публикации