Домашен пилешки пастет



продукти:
500 гр пилешки дроб,
2 скилидки чесън,
75 мл течна сметана,
сол,
черен пипер,
125 гр масло,
2 с.л олио


приготвяне:
Дробчетата се изчистват и се изпържват в олиото смесено с 25 гр от масло.
Накрая се добавят нарязаните скилидки чесън да се запържат и те.
Всичко се сипва в кухненски робот, подправя се със сол и черен пипер и се пасира.
Постепенно се добавя  сметаната.
Когато се получи гладка хомогенна смес се прехвърля в бурканчета.
Останалото масло се разтапя и се полива пастета отгоре.
Прибира се в хладилник.
Издържа до 4-5 дни



изт.: Лорейн Паскал

Коментари

Популярни публикации