Торта Павлова

 

Интернет пространството е залято с рецепти за тази прословута торта и затова се чудих много дали да я споделя и аз.
Но какъв кулинарен блог е това ако няма изкушаващата торта Павлова :)

продукти:
3 белтъка,
щипка сол,
200 гр пудра захар,
1 с.л царевично нищесте,
ванилия,


приготвяне:
Загрейте фурната на 150'С
Пудрата захар се смесва със нишестето и ванилията ( ако е на прах ).
Белтъците поръсени със солта  се разбиват в сух и чист съд.
Когато започнат да побеляват лъжичка по лъжичка се добавя захарта като не спира да се бърка.
Разбива се до твърди върхове.
В  застлана с хартия за печене тавичка се изсипва сместа - 1 голям кръг или няколко  по- малки.
Слагайки ги във фурната я намаляме на 120'С.
Пече се от 1-1,30 часа в зависимост от големината на целувчените блатове.

Не трябва да покафеняват.


Отгоре се намазват със сметана или домашен сладкарски крем и плодове по избор и вкус :)


Коментари

  1. Разбира се, че ще я покажеш, само заради снимките си заслужава, приказна е! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не са кой знае какво снимките, но все пак благодаря, Павлинче :)
      Хубав неделен ден ти желая

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации