Шоколадово семифредо




 В послените години започнах да харесва повече сладоледи които са с по- скоро по мазна тектура, почти като кремче.
Затова ледения десерт наречен Семифредо се оказва идеалният ми прохладен десерт :)
Миналата година доста често приготвях Семифредо с кафе, който много ни се хареса, сега обаче този шоколадовият стана най- големият фаворит вкъщи.

продукти:
3 яйца,
200 гр черен шоколад,
80-100 гр захар,
250 мл течна неподсладена сметана,
100 гр бял шоколад,
50 гр шам фъстък


приготвяне:
Яйцата и половината захар се разбиват в купа поставена на водна баня.
Бият се докато започне да се сгъстява сместа и удвои обема си.
Когато е готово се оставя настрана да се охлади.
Шоколада се разтапя на водна баня или микровълнова както желаете.
Добавя се към яйчената смес.
Сметаната се разбива с останалата захар.
Белия шоколад се нарязава на дребни парченца.
Ядките също.
Всичко се смесва внимателно.

Формата в която ще замразяваме семифредото се покрива с фолио, за да може да се извади по лесно.

Коментари

  1. Разкошно е! Много ми допада рецептата ти и е точно за сезона! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. На кого не би харесало това предложение, Насе, чудесно е!
    Хубав ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Идеално за настъпващите горещини!
    С удоволствие бих си резнала парченце! :)
    Нас, прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Насееее,гъделичкаш ми апетита много здраво!Чудесно ти е семифредото,по всичко личи,че е супер изкушение!Прегръдка и хубава юлска седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Насе! От скоро следя блога ти! Семифредото е страхотно!
    Номинирам те да се включиш в една блогърска игра! Надявам се да ти е интересно! Моите 10 въпроса са ето тук:
    http://vinagi-vkusno.blogspot.com/2013/07/liebster-blog-award.html

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, благодаря ти, че си се присъединила към моя малък кулинарен свят :) Ще се опитам да се включа в предизвикателството :)

      Изтриване
  6. Много много ви благодаря, момичета (hug)

    ОтговорИзтриване
  7. Когато яйцата се оставят на котлона със захарта стават като бъркани яйца!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Те не се поставят директно на котлона, а на водна баня, като се внимава съда в който са да не докосва водата.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации